De Wallenloop is een evenement in Hellevoetsluis die je als hardlopende Hellevoeter minimaal een keer gedaan moet hebben! Het parcours over het Gorsepad en de Wallen is een schitterende omgeving om een sportieve prestatie neer te zetten. In eerdere edities heb ik een aantal keer de 10km afstand mee gedaan, maar dit jaar heb ik bewust gekozen voor de 5km. Met twee redenen: een snelle tijd op de 10 zat er mogelijk niet in ivm minimale training afgelopen maanden en ten tweede wilde ik zonder sokken in de hardloopschoenen op wedstrijd tempo trainen voor toekomstige triathlons.

Een voorinschrijving had ik niet gedaan, ondanks dat ik begrijp dat dat voor de organisatie prettiger is, maar het risico dat je niet kan starten is altijd aanwezig, dus ter plekke ingeschreven. Wat overigens erg vlot ging.
Dit jaar voor het eerst met officiële tijdsregistratie chip! Een systeem waarvoor enkele leden op cursus zijn geweest en waardoor het voor de loper alleen maar aantrekkelijker wordt om zo een “echte” tijd neer te zetten. Het pakketje met startnummer was derhalve uitgebreid met een chip en een snelbinder voor aan de schoen.

Ondanks geen illussies over mijn prestatie op de 5km, toch een gezonde wedstrijd spanning. De animo was mede door het samenvallen met de Avond4Daagse wat minder als andere jaren, maar voor de 10km stonden er nog redelijk wat mensen opgesteld om om 20:00 weggeschoten te worden. Met als opvallende laatste loper Remko Kap met zijn dochter in de hardloopwagen! Erg leuk om zo de allerkleinsten al kennis met de loopsport te laten maken.
Om 20:15 was het startschot voor de 5km. Aanzienlijk minder lopers dan voor de 10km, maar nog steeds een leuk aantal. Mijn strategie was eigenlijk simpel: hoog erin en kijken of ik het volhield. Omdat de start vanaf de hockey was, moesten er direct scherp linksaf geslagen worden, dus rechts opstellen zodat de bocht ruim genomen kon worden. Hierdoor liep ik lekker mee voorin en ging het tempo er goed in. Een kopgroepje van 3 man, nam al snel afstand en bij de heuvel richting samenkomst punt van de 10km vanaf het Gorsepad was duidelijk dat deze mannen voor het podium gingen.
Daarachter liepen nog 3 man en 1 dame en ik. Het heuveltje is een bekende trainingsspot voor de A/B groep dus die ging zonder al teveel problemen. Bovenop stond Daan Dijksma als verkeersregelaar en om extra aan te moedigen. Hier kwam de 10km erbij en de snelste van de 10km waren al voorbij voordat wij daar langskwamen. Wel leuk gedaan door de organisatie, zo krijg je een mooi gemengd lopersveld!
Het was flink warm, en dat merkte ik aan het tempo, er kwamen een paar seconden bij per km, maar nog steeds in de top10 van de 5km.
Bij de vuurtoren linksaf de vesting in en dan meteen scherp linksaf de vestingwallen op! Een venijnige bocht die veel snelheid kost en waar het schelpenpad ook meteen begint. Op de wallen gaat het licht op en neer en met die warmte ging je dat goed voelen. Langzaamaan kwam ik dichterbij de eerste dame op de 5km en 2 voorgangers. Halverwege de wallen gingen de 10km lopers rechtdoor en moest de 5k eraf. Over de trap of gewoon door het gras ernaast. Met het flinke tempo is een trap altijd een risico, dus hop door het gras naar beneden! Tussen de huizen door het plein op rechtsaf richting Limani.
Daar achterlangs rondom de molen. Daar kon ik de 1e dame van de 5K inhalen. Nog 7 man voor me op de 5K. Weer de Vesting verlatend, oppassen voor tegemoetkomende 10K lopers de boulevard op richting Cape Helius en op naar de finish. Thv het strand haalde ik nummer 7 in en liep ik dus zelf op de 7e positie. Op naar de laatste kilometer, nog een stukje holletje af en dan de laatste scherpe bocht richting HC Voorne voor de finish. Nummer 6 was in zicht, maar inhalen zat er niet meer in, met een tijd van 19:52 passeerde ik de finish. Zeer tevreden, want veel kwaliteits training had ik de afgelopen maanden niet gedaan.
Gezellig nagekletst in de kantine van de hockey vereniging met een drankje erbij, prompt viel ik nog in de loterij prijzen en ging met 2 planten-prijzen op de fiets moe maar voldaan naar huis. Bedankt voor de goede organisatie en alle andere Pallas leden gefeliciteerd met zijn/haar prestatie!
De foto;s staan in het fotoalbum

Met sportieve groet,

Sander Klink

logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png
logo_body_and_soul.png
logo_dennis_postma.png
logo_martinic.png
logo_melinda.png
logo_paul_van_der_leij.png
logo_poldervaart.png
logo_steefit.png
logo_vanhaastert.png
logo_vtti.png
logo_wash_it_carwash.png
logo_wm.png
logo_zuiderwijk.png
Lopers_company-2.png
logo_kinderkoepel_bewerkt.png